Lapsesuu ei valeta - mis see antibiootikum siis päriselt on?




Iga nädal oleme lisanud blogisse mitmeid harivaid postitusi antibiootikumide teemal. Seekord mõtlesime teha midagi loomingulist ja naljakat. Nimelt käisin uurimas, et mis see antibiootikum on 2. klassi laste arvates, kus küsitlesin 22 õpilast.


Suur hulk õpilasi teadsid, et antibiootikum on ravim või tablett. Mis minule aga üllatuseks tuli oli see, et paar õpilast klassis vastas, et antibiootikumi kasutatakse bakteriaalsete haiguste ravimiseks. Üllatus on aga positiivne, et nii noored lapsed teavad oma vanuse kohta natukene rohkem, kui nad peaksid teadma.


  • “See on üks ravim, kuid kui seda niisama tarvitada, siis see mõjub halvasti”.
  • “Ema on ütles, et neid tohib võtta ainult siis, kui arst on soovitanud”
  • Antibiootikume kasutatakse bakterite põhjustatud haiguste ravimiseks”


Kuskil 5 õpilast klassis arvas, et antibiootikum on narkootikum, et kui seda tabletti võtta, siis inimene hakkab tegema asju mida ta tegelikult teha ei taha.


  • “See on tablett, kahjulik, sunnib tegema asju mida sa ei taha teha, teeb hulluks ning rikub tervist, selles ei saa lahti”
  • “Asi mis paneb sind tegema asju, mida sa ei taha”
  • “Kõlab sellise asjana nagu see rikuks väga palju meie tervist, ilmselt ei tohiks seda kunagi võtta”
Siin on aga vastused nende laste poolt, kes ei teadnud täpselt mis asi see antibiootikum ikka on:



Laste vastused tulid lahedad ning küsitluse lõppedes selgitasin lastele, et antibiootikum on ravim ning tõin näiteid millistes olukordades neid kasutatakse ja millistes olukordades neid kindlasti mitte võtta.

Autor: Kerly Naeris

Comments