Kus levib...?

Kas Sind huvitaks kui levinud on superbakteri Staphylococcus aureuse resistentsus erinevate antibiootikumide vastu? Kus esineb kõige rohkem Salmonella typhi bakteri resistentsust? Või hoopiski tahad teada missuguses riigis on antibiootikumide tarvitamise protsent kõige suurem?

Resistance Map aitab leida vastuseid eelnevatele küsimustele ning pakub võimalust tutvuda antibiootikumide tarvitamise ning resistentsuse leviku statistikaga. Valida saab konkreetsete bakterite vahel, mille levikut soovid uurida või tutvuda infoga riigi põhiselt. Samuti on lehelt leitavad hinnangud aastaks 2030 antibiootikumide tarvitamisest põllumajandusloomadel.

Meil igatahes oli põnev kaardil ringi vaadata ning uurida graafikuid. Soovitame teilgi materjalidega tutvuda: https://resistancemap.cddep.org/AntibioticResistance.php






  • Pilt tehtud Resistance Map otsingu tulemusest. 
Kuvatud on Streptococcus pneumoniae ehk pneumokokk resistentsus antibiootikumile Macrolides. Streptococcus pneumoniae Pneumokokid võivad põhjustada nii invasiivset kui mitteinvasiivset nakkust. Mitteinvasiivne nakkus piirdub ainult limaskestaga ning kõige sagedasemateks haigusteks lastel on äge keskkõrva- ja põskkoopa- või kopsupõletik. Invasiivsetest nakkustest võib esineda bakter-veremürgistus, meningiit ehk ajukelmepõletik, baktereemiaga kulgev kopsupõletik ja sepsis.


Autor: Keiti-Katriin Käige

Comments