Külaskäik SYNLAB meditsiinilaborisse


Sel korral tegime midagi lõbusat, nimelt külastasime SYNLAB meditsiinilaborit. Tegemist on ettevõttega, mis pakub oma laboriteenust perearstidele, töötervisehoiukeskustele, erinevatele riiklikele institutsioonidele jne. Samuti pakuvad nad teenust ka eraisikutele, kellel on võimalik tulla SYNLAB laborisse ning lasta teha erinevaid analüüse. Ettevõte on tegutsenud aastast 1995, kuid oma nime Synlab Eesti OÜ sai ta aastal 2014. Aastas tehakse SYNLAB Eesti laborites ligi 6 miljonit laborianalüüsi ning iga päev käsitletakse umbes 10 000 erinevat proovimaterjali.


Meile tehti ettevõttes ekskursioon, mille käigus näidati meile laborit ning seletati, kuidas sealne töö käib. Ekskursiooni juhtis infektsioonihaiguste osakonna juht, mikrobioloog, arstiteadlane Paul Naaber.



Alumisel pildil on näidatud, kuidas antibiootikum reageerib antud haigusega. Need antibiootikumid, mille ümber on suurem ring, on tõhusamad antud haiguse ravimiseks. Tegemist on Kirby-Baueri meetodiga.

Kindlasti tahame tänada SYNLABi meeldejääva ja huvitava ekskursiooni eest. Saime väga palju uut ja huvitavat teada ning külaskäik oli ülimalt positiivne kogemus. Suured tänud teile!

Lisainfo: www.synlab.ee

Autor: Kerly Naeris

Comments